Tävlingsresultat A6 Februari-Juni 2017

      Kommentarer inaktiverade för Tävlingsresultat A6 Februari-Juni 2017

Hej ! Tävlingssäsongen 16/17 är nu avslutad och sommarvila inför nästa säsong som startar upp i September gäller. Kanske också lite sommarträning! Några av våra fäktare, Nils,Erik,Adam och Filip Björkbäck skall ju på ett tufft men kul Hälleviksläger i Augusti.

Sista tävlingen jag rapporterade var Kungsbacka Masters i Januari. Här kommer resten av säsongen.

Februari: Herrmaran i Karlskrona. Hit var Jakob Magnusson och Nils Björkbäck på plats, tyvärr sjuknade Nils in på tävlingsdagen och fick ställa in sin start. Jakob gjorde en mycket bra tävling och tog en 4:e plats i ett start startfält med 37 tävlande.

Kadett-EM i Plovdiv, Bulgarien: Nils Björkbäck landslagsuttagen! Representerade Sverige individuellt och i lag tillsammans med tre lagkamrater. Nils hamnade på en 106:e plats individuellt och laget tog en 18:e plats.

Mars: Lingiaden i Ljungby. Tre medaljer till A6, en av varje valör! Erik Björkbäck tog 1:a platsen i Äldre Ungdom, Guld! I klassen Yngre Ungdom tog Filip Björkbäck Silver och Adam Björkbäck Brons!

Junior-SM i Göteborg: A6 kom till start med 4 tävlande. I damklassen startade Ellinor Landeman, gjorde en mycket bra tävling och tog en fin 15:e plats av 39 startande. I herrklassen tog Jakob Magnusson en stark 5:e plats av 63 startande, även Hampus Gustavsson och Nils Björkbäck gjorde en bra genomförd tävling och slutade på 18:e respektive 33:e plats. Största prestationen gjordes dock på Söndagen då lagtävlingen avgjordes. Jakob, Nils och Hampus i laget med coach Johan Bergdahl kämpade till sig ett SM-Brons, trea av 14st mycket bra Juniorlag! Starkt gjort av våra A6:are.

April: Malmö Open. I Malmös Masterstävling kom Nils Björkbäck till start både i Kadett och Juniorklassen. I Kadetter tog Nils pallplats, Bronsmedalj bland 26 startande Svenskar och Danskar, starkt gjort! I Juniorklassen ett steg över Nils egen klass tog han en 14:e plats av 22 startande.

SM för Seniorer i Örebro: Hit kom Jakob Magnusson och Per Orestig för att tävla. Jakob tog en stark 7:e plats av 78 starter i en åldersklass över sin egen. Per landade på en 35:e plats.

Silvervärjan i Jönköping: I vår egen arrangerade ungdomstävling kom fyra A6-fäktare till start. Anton Rosèn Silvermedalj! Lowe Eklund Bronsmedalj! Vilgot Sahlin 5:a och Linn Holmqvist 6:a. Mycket bra genomförd tävling av alla våra A6-fäktare och motståndare från övriga föreningar som var med!

Maj: Ungdoms-SM i Karlskrona. Två SM-medaljer och en Masterstrea! I Klassen Yngre Ungdom startade Adam och Filp Björkbäck, Adam slutade 2:a och tog SM-Silver bland 64 startande! Även Filip gjorde en god tävling och slutade 37:a. I Äldre Ungdom tog Erik Björkbäck en fin 6:e plats av 55 startande.  Nils Björkbäck gick upp i Kadettklassen och knep SM-Brons bland 59 startande. Tävlingen avslutade även säsongen i den Svenska Mastersserien 16/17. I Kadettklassen har vi en A6:are på pallplats, Nils Björkbäck! Han belönades med Bronsmedalj och Pokal!

Juni: Malmö International. Hit anmälde sig Erik Greve, Nils Björkbäck och Jakob Magnusson till start. Tyvärr sjuknade Jakob in nere i Malmö kvällen innan, rejält halsont och feber stoppade hans medverkan. Nils och Erik kom till start och slutade på en 128:e respektive 119:e plats i ett stort ínternationellt startfält på 146 fäktare.

Nya tävlingar väntar i September, ha en fin o solig sommar!

/Stefan Magnusson