Tävlingsresultat hittills för säsongen 15/16

      Kommentarer inaktiverade för Tävlingsresultat hittills för säsongen 15/16

Hej ! Säsongen har ju några månader kvar fram till sommaruppehållet, men många tävlingar har körts så en delrapport hur det gått för våra A6-fäktare ute i fäkthallarna kommer här.

Säsongen inleddes i September med Uppsala Cup där vi hade med 7 starter i samtliga herrklasser! Senior: Per Orestig 20:e plats,  Junior: Jakob Magnusson 11:a, Kadett: Jakob Magnusson 2:a och Silvermedalj, Nils Björkbäck 21:a,  Äldre Ungdom: Erik Björkbäck 8:a och i Yngre Ungdom tog Adam och Filip Björkbäck en 7:e resp. 16:e plats.

Senare i September åkte Jakob Magnusson till Nordiska Mästerskapen i Kaunas, Litauen där han tog en 5:e plats i Kadettklassen (74startande) och en 57:e plats i Juniorklassen (96 startande).

Oktober fortsatte med Örebro Masters där vi hade 6 starter i herrklassen, Jakob Magnusson och Nils Björkbäck dubbelstartade. I Junior kom dom 12:a resp 24:a och i Kadett 3:a(Brons) resp 19:e. Erik Björkbäck tog en 14:e plats i Äldre Ungdom och Adam Björkbäck en 6:e plats i Yngre Ungdom.

Per Orestig for iväg till Oslo och deltog i deras Världscupstävling  Satellite Tournament där han slutade på 54:e plats (89 startande).

I November hade vi 6 starter i Aramis Cup i Höganäs, Nils Björkbäck dubbelstartade kom 7:a i Junior och 3:a (Brons) i Kadettklassen! Även Erik Björkbäck körde dubbelt kom 8:a i Kadett och 12:a i Äldre Ungdom. Adam och Filip Björkbäck tog en 7:e resp 10:e plats i Yngre Ungdom.

I December åkte Johan Bergdahl, Per Orestig och Jakob Magnusson till Stockholm för Lag-SM, A6 gänget tog en 19:e plats med 35 startande lag. Senare samma månad for Jakob Magnusson och Nils Björkbäck till Köpenhamn och tävlingen Cadet Circuit, dom slutade som 102:a resp 153:a i ett startfält på 186 världsfäktare.

Efter Juluppehåll var det dags för Kungsbacka Masters i Januari.  A6 kom med 7 starter, i Junior tog Jakob Magnusson en 2:a plats ( Silver) och Nils Björkbäck 23:a, i Kadett tog  Jakob och Nils en 5:e resp 17:e plats, Erik Björkbäck 12:a i Äldre Ungdom och Adam o Filip Björkbäck 11:a resp 12:a.

Sista tävlingen att rapportera ifrån gick nu i Februari i Helsingfors, deras Cadet Circuit-tävling Espoo Fencing Challenge.  Från A6 åkte Nils Björkbäck och Jakob Magnusson för att delta både individuellt och i den mixade lagtävlingen ( 2 herrar, 2 damer).  Individuellt tog Nils en 40:e  plats och Jakob en 19:e plats i ett startfält på 100st, I lagtävlingen där dom kom i olika lag landade Jakobs lag 8:a och Nils lag på en 15:e plats.

Nästa tävling ut blir Kadett-EM i Novi Sad i Serbien , Jakob Magnusson är uttagen som en av fyra Kadetter att representera Sverige individuellt 1/3 och i lag 3/3.

Stefan Magnusson